Orakels

Het geheimschrift van de ziel

Soms schieten woorden tekort om te verwoorden wat je gevoel je zegt.
Hoe zit dat nou met het raadplegen van een orakel, welk orakel dan ook.
En de antwoorden die soms uit het niets lijken op te duiken.
Je voelt wel dat je contact maakt met een sfeer die niet in je uiterlijke wereld is, maar die je als een gevoel in je wezen ervaart.
Een gevoel dat je zegt dat je, als je in vertrouwen blijft, antwoord op je vraag of vragen krijgt Of een wegwijzer in een situatie waar je niet uit komt.
Ons innerlijke wezen waar we soms zo moeilijk contact mee krijgen, kan via een orakel, dat dan fungeert als een liefdevolle afleiding van ons verstand, antwoord geven op vragen
 
 
Zo had ik kort geleden een vraag over mijn gezondheid, en ik twijfelde of ik goed bezig was. Dus stelde ik de vraag aan mijn runenorakel. En ik kreeg als onverwacht antwoord dat ik eerst na moest denken over mijn angst, en als ik begrepen had waar dat vandaan kwam, genezing als vanzelf zou volgen.
Dit was een antwoord van het orakel dat voor mij niet makkelijk te begrijpen was. Zeker niet als je gewend bent je gevoelens weg te stoppen. Ik ging zo eerlijk mogelijk mijn leven de revue laten passeren, en er kwamen verschillende angsten aan mijn geestesoog voorbij, maar gevoelsmatig begreep ik dat ik toch nog teveel aan de oppervlakte bleef. Het koste me moeite om bij mijn werkelijke angst te komen en dat dan ook nog zonder schaamte voor mezelf te erkennen. Ik zeg niet dat ik er al ben, maar het besef alleen al voelt als een bevrijding.
Zo kreeg ik een advies waar ik met mijn verstand niet opgekomen zou zijn, maar waardoor ik wel mijn reacties op bepaalde zaken beter ging begrijpen. Ik vertrouw er dan ook op dat het met mijn gezondheid verder goed komt. In een volgende blog kom ik hierop terug.