Figuur 1. Naamdiagram van Mark Rutte met duidelijk twee geactiveerde lijnen, verticaal de fysieke lijn (lichtgroen) en de diagonale communicatielijn (lichtblauw)

Geboortediagram van Mark Rutte (van 14-2-1967) met één groene lijn op 1-4-7: zijn praktische (oranje) lijn.

Kosmische numerologie vertelt meer over jezelf, neem Mark Rutte…

Tuurlijk, van astrologie en numerologie heb je al wel eens gehoord. Nu is er ook kosmische numerologie: een nieuw samenspel van astrologische en numerologische begrippen. En nog makkelijk te begrijpen ook. Uitgever Sonja Muller schreef er een boek over. Even kijken hoe het uitpakt bij Mark Rutte.

 

Als alles één is en uit een en hetzelfde voortkomt, kom je met verschillende analysesystemen van wat er is onvermijdelijk en vaak op hetzelfde terecht. Met astrologie, elementenleer, chakra’s, numerologie, I Tjing of het enneagram, om enkele bekende te noemen, kan een duiding van de werkelijkheid of een moment worden gegeven. Als het om persoonlijke karakterduidingen gaat zijn er bovendien verschillende kleurleren. Ook in de menswetenschappen worden analyse-instrumenten gehanteerd zoals het Myers-Briggs-systeem dat op de theorieën van C.G. Jung is gebaseerd.

 

En dit is dan nog maar het westerse perspectief. Iedere windstreek lijkt zijn eigen systeem te hebben. Ook daar kan je ontdekken dat er steeds dezelfde patronen terugkomen. Chinese astrologie, Nine Star Qi-astrologie, de ayurvedische indeling in menstypen, het yin-yangpatroon en onder meer de Chinese elementenleer lijken te verschillen van de westerse, maar bij nadere bestudering komen ze vaak op verbluffend veel punten overeen. Dat kan ook haast niet anders, ze beschrijven allemaal hetzelfde immers.

Toch zijn er steeds weer pioniers die op zoek gaan naar dwarsverbanden. Werkt astrologie met een tijdstip, een momentum in modern jargon, veel andere systemen werken met iets dat aan een individuele persoonlijkheid is gebonden. Je persoonlijkheid is wat sommigen de ‘jas van de ziel’ noemen: je essentie heeft een materiële en psychische vorm in dit leven. En deze jas onderscheidt je van andere, dat ‘onderscheiden’ wordt ten onrechte wel eens verward met ‘afscheiden’ waaruit weer een hoop individueel karma ontstaat.

 

Naam + geboortedatum

Kosmische numerologie van uitgever Sonja Muller (78, weegschaal) wortelt in het gedachtegoed van de Indiase Norman Shine, hoogleraar in Mumbai in India. Om een eenvoudige duiding te maken is geen jarenlange studie nodig, al verdiept kennis zich wel in de loop van de tijd voor wie zich ermee bezig houdt.

Kosmische numerologie is geschikt voor het maken van een duiding van het karakter van een persoon. Daarvoor heeft de kosmische numeroloog twee gegevens nodig: de geboortedatum en de naam. Niet eens een geboorte-uur of plaats, zoals bij astrologie wel het geval is. Dat is voor wie niet weet, of dat tijdstip niet meer te weten kan komen, erg praktisch.

Voor de naam volstaat de roepnaam met een voor- en achternaam.

Laten we onze minister-president Mark Rutte als voorbeeld nemen. Zijn gegevens zijn openbaar:

Mark Rutte is geboren op 14 februari 1967, in cijfers: 14-02-1967.

 

Twee diagrammen

Met deze gegevens worden twee diagrammen gemaakt die samen een beeld vormen van het karakter van de persoonlijkheid van Mark Rutte: een geboortediagram en een naamdiagram.

Ieder diagram is een eenvoudig schema met 9 vakjes, net als het boter-kaas-en-eieren-spel. De nummering begint van linksonder met 1 en eindigt rechtsboven met een 9 (of gewoon van links naar rechts en van boven naar beneden maar dan een kwartslag naar links gedraaid).

Ieder van beide diagrammen biedt een deel van de karakterinformatie van de persoon, net als onze beide ogen samen een completer beeld geven van wat je ziet als één oog. Met twee ogen zie je diepte, die je met één niet kan zien. Zo is het ook met de geboorte- en naamdiagrammen van de kosmische numerologie.

Een naamdiagram vertelt hoe je je presenteert aan de buitenwereld, wat je kern is en representeert wat er in het hoofd van de persoon omgaat.

Het geboortediagram vertelt wat je werkelijk bent. In die zin is het je zielediagram en verwijst het ook naar je vorige levens.

 

Naamdiagram maken

Laten we beginnen met de naamdiagram.

Iedere letter in de naam Mark Rutte correspondeert met een cijfer in het naamdiagram. Zie figuur 1. En daaromheen wordt voor iedere letter een cirkel gezet, twee cirkels als een letter twee keer voorkomt.

Nu zie je in het figuur dat er twee rijtjes van omcirkelde cijfers ontstaan: de 1-2-3 verticaal en de 1-5-9 diagonaal.

En daar draait het om bij de kosmische numerologie: deze lijnen – en ook de afzonderlijke cijfers – vertellen namelijk een verhaal.

Figuur 1. Naamdiagram van Mark Rutte met duidelijk twee geactiveerde lijnen, verticaal de fysieke lijn (lichtgroen) en de diagonale communicatielijn (lichtblauw

 

Welke lijnen zijn er en wat vertellen ze?

Er zijn in het algemeen drie belangrijke soorten lijnen in de kosmische numerologie: de horizontale, verticale en diagonale. Hier een overzicht. Zodadelijk meer over die van Mark.

 

Horizontale lijnen

3-6-9 creativiteitslijn: deze gaat over de geest, hoe je oplossingen kan bedenken. Ieder op eigen gebied. Ontwikkelen? Niet bang zijn om iets te doen. Je wil kan maken dat je er iets mee kan doen. Kleur van deze lijn is warmrood.

2-5-8 emotielijn: bepaalt je meelevendheid en wat je met andere mensen hebt. Kleur is groen.

1-4-7 praktische lijn: zorgt dat je je bewust bent van je eigen mogelijkheden, calculerend, observerend, past bij bijvoorbeeld boekhouders. Kleur is oranje.

 

Verticaal

1-2-3 fysieke lijn: je bent gevoelig voor buitenwereld en hoe er op je wordt gereageerd. Je houdt van  keurige kleding, je bent verzorgd en in de omgang attent. Kleur: lichtgroen.

4-5-6 intellectlijn: pragmatisch reageren, komt uit het hoofd. Kleur: geel.

7-8-9 spirituele lijn: je bent spiritueel, instinctmatig en intuïtief. Dat kan ook strak in het geloof in een religie zijn. Kleur is paars.

 

Diagonaal

1-5-9 communicatielijn: zorgt dat je je goed kan verhouden tot medemens. Je bent een communicatiemens, babbelt makkelijk, en je kan goed verkopen. Kleur: lichtblauw.

3-5-7 doelgerichtheidslijn. Bruinrood. Je kan plannen maken en doorzetten om ze te realiseren.

 

Wat zie je in het naamdiagram van Mark Rutte?

Sonja: “Het naamdiagram heeft twee compleet geactiveerde lijnen. 1-5-9, de communicatielijn en 1-2-3, de fysieke lijn. Mark is gevoelig voor het uiterlijk – fysieke lijn – en houdt daar zowel privé als beroepsmatig rekening mee. Communicatie – de andere lijn – is belangrijk voor hem en hij zal er alles aan doen om zowel fysiek als mentaal krachtig over te komen, Hij is intelligent en streeft daarin ook naar materiële erkenning.”

 

De 2 is drie keer omcirkeld. Heeft dat nog een betekenis?

Sonja: ‘Dat komt doordat de T twee keer en de K één keer in zijn naam voorkomen. Bijzonder in zijn diagram is de sterke maan, die correspondeert met de 2. Die laat zien dat Mark naast alle uiterlijke zaken ook een sterk betrokken mens is en daarbij zeer gevoelig van aard is. Hij heeft moeite met onrechtvaardigheid. In deze karaktertrek zit iets wat veel mensen niet zullen begrijpen: aan de ene kant intelligent, doordacht, gevoelig voor uiterlijk en aan de andere kant heel betrokken. Hij tracht ook daarin op een intelligente manier een tussenweg te vinden. Dat kan conflicten geven, al is het dan niet bij hem, maar bij mensen die deze eigenschap niet begrijpen.”

 

Welke betekenis hebben de afzonderlijke getallen?

Sonja: “1 is de zon en die staat voor je ego, wie je bent, hulpbronnen, je gedachten in de kern.

2 is de maan en die staat voor je emotionele reacties op anderen, je gevoelsleven en je illusies.

3 is Mars en die gaat over je ik en het creëren, over je kracht en je doel. De 3 zorgt dat je je doel bereikt.

4 is Mercurius; die hoort bij rekenen, handel, theorie, intellect en je praktische vermogens.

5 is Jupiter: verwijst naar de wet, recht, geld en het waarnemen met je vijfzintuigen.

6 is Venus: verwijst naar de ander, jij, harmonie, ijdelheid, extravagantie, opvallen en relaties

7 is Saturnus: man met de zeis die grenzen stelt. Maar ook die beperkt en (soms te) streng is.

8 is Pluto voor inzicht, waarnemen door de onbewuste geest, maar ook voor misleiding.

9 is Neptunus voor verbinding met de hele wereld, waterelement voor emotie, illusies en verslavingen.”

 

En hoe lost Mark conflicten op?

Sonja: “In alle gevallen zoekt hij naar een praktische oplossing voor welk probleem dan ook. Dat kan je zien aan het geboortediagram.  In de geboortediagram van Mark Rutte (van 14-2-1967) zie je één groene lijn op 1-4-7: zijn praktische lijn.

Geboortediagram van Mark Rutte (van 14-2-1967) met één groene lijn op 1-4-7: zijn praktische (oranje) lijn.

 

Wat vertelt zijn geboortediagram?

Sonja: “We zetten om ieder cijfer uit zijn geboortedatum in een nieuw blanco diagram, het geboortediagram, weer een cirkeltje, zie in figuur 2. Het cijfer nul (0) doet niet mee. Nu zie je in het figuur dat er één rijtje van omcirkelde cijfers ontstaat: de 1-4-7 rij, horizontaal. Dit is de praktische lijn: zijn praktische lijn bestaat uit de 1 van het ego en innerlijke kracht; de 4 van mercurius, handel en boekhouden en de 7 van Saturnus en het grenzen stellen.

Mark heeft verder enkele eigenschappen bij zijn geboorte mee gekregen die hij onbewust zal gebruiken indien noodzakelijk: 2, de maan, gevoeligheid; 6, Venus, abstract denken maar ook fantasierijk, creatieve intelligentie; 9, Neptunus, spirituele creativiteit, betrokken, het aanvoelen van oorzaak en gevolg.”
Wat valt je nog meer op?

Sonja: “In zijn geboorte-en zijn naamdiagram is het getal 8 niet omcirkeld. Dat geeft een te leren les aan. De 8 staat voor Pluto het leren van inzicht, het waarnemen door de onbewuste geest. Met andere woorden; hoe mensen zich ook voordoen, luister naar je ingevingen, het is niet altijd what you see is what you get. Die les zal hij zeker al geleerd hebben, maar in zijn jeugd zal dat voor hem wel voor teleurstelling hebben gezorgd.”

 

Hoe zit hij nu in zijn leven?

Sonja: “Met zijn levenslijn zit Mark nu in een 6-jaar. Een jaar waarin hij harmonie zoekt zowel in zijn privéleven als in zijn werk. Hij denkt meer na over de consequenties en weegt zaken rustig tegen elkaar af.”

 

Toch een relatie…?

Sonja: “Zou maar zo kunnen…”

 

Als je beide diagrammen combineert, wat zie je dan over Mark?

Sonja: “Mark is een intelligent mens die naar zijn gevoel luistert. Soms tegenstrijdig overkomt  vanwege de verschillende karaktereigenschappen die hij heeft.. Zie zijn intellect tegenover zijn sterke intuïtieve maankracht. Hij komt nu in een fase waarin hij zich gaat oriënteren op een meer rustige fase. De zaken zal hij nu afstandelijker beoordelen en hij laat zich niet meeslepen in de waan van de dag, maar rustig beoordeelt hij nu of iets de moeite van de inspanning waard is of niet.”

 

 

Sonja Muller

 

 Interview afgenomen door Ewald Wagenaar

 

Print deze pagina
 

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

 

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

 

Gebruikersmenu

Aanmelden

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud Mij